Thursday, August 30, 2012

Fiskardo (Φισκάρδο Κεφαλονιάς)


Σε μια μονοήμερη κρουαζιέρα που κάναμε από την Λευκάδα (Νυδρί) προς Κεφαλονιά, Ιθάκη, Σκορπιό, θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις λίγες φωτό που έβγαλα για να θυμάμαι αυτήν την υπέροχη διαδρομή.

Σε μία στάση που κάναμε στην Κεφαλονιά, σε ένα μικρό ψαροχώρι το Φισκάρδο, μπορέσαμε να δούμε από κοντά τις ομορφιές του και να μάθουμε και λίγα πράγματα γι' αυτό. Το νησί έχει 365 χωριά όσες και οι ημέρες του χρόνου ! Αρκετό οδικό δύκτιο, και σχετικά νέους οικισμούς.

 Αυτό γιατί το 1953 έγινε ένας μεγάλος καταστροφικός σεισμός που κατέστρεψε σχεδόν όλα τα χωριά και έκανε μεγάλες ζημιές στα γύρω νησιά. Σε μια μικρή πλατεία του Φισκάρδου είδαμε και κάποια έργα τέχνης που ήταν πολύ ενδιαφέροντα.


Γενικά το χωριό ήταν πολύ καθαρό και όμορφο όπως όλα τα μικρά λιμανάκια που συναντάς συνέχεια σε αυτά τα νησιά. Η συμπεριφορά των νησιωτών κατοίκων είναι πολύ ευγενική και πρόσχαρη. Αξίζει να πιάσετε κουβέντα μαζί τους και είναι πρόθυμοι να σας πούνε πολλά.


Τις αυλές τους και τα μπαλκόνια τους τα έχουν με τα λουλουδάκια τους που χαρίζουν μια όμορφη νότα στα αδιάκριτα βλέμματά μας.
Θα ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω, όμως υπάρχουν τόσα πολλά μέρη που θα ήθελα να πάω... Κάποτε όμως θα είμαι πάλι εκεί. Εώς τότε, φιλάκια πολλά στην Κεφαλονιά, και γενικά στα ονειρεμένα Επτάνησα !

Saturday, August 11, 2012

http://www.flickr.com/photos/romantic_wonders






                                                http://www.flickr.com/photos/romantic_wonders/