Sunday, October 23, 2011

Αχίλλειον





Αχίλλειον. Εξ 'ου και τ' όνομα. Ένα τεράστιο άγαλμα του γνωστού Αχιλλέα της αρχαιότητας που αγναντεύει την πανέμορφη θάλασσα της Κέρκυρας.




 Είπαμε να πάμε και εμείς, για να μην χάσουμε την ευκαιρία της επίσκεψής μας σε αυτό το όμορφο νησί του Ιονίου.





 Αν και δεν μείναμε με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις, βλέποντας μόνο το κτήριο και κάτι ελάχιστα αντικείμενα στο εσωτερικό του, θα συνιστούσαμε μόνο αν έχετε πολλές μέρες διακοπών να το επισκεφτείτε, ειδάλλως καλύτερα να απολαύσετε το ιστορικό κέντρο της χώρας που κρύβει πολλές ευχάριστες λεπτομέρειες..


 Η πριγκίπισσα Ελισάβετ, ο Κάιζερ, και διάφοροι άλλοι έδωσαν  στο νησί ένα όμορφο κτήριο που αναπολεί τις παλιές δόξες της γαλαζοαίματης ιστορίας. Ένας όμορφος κήπος με θέα, μονοπάτια και αγάλματα και γενικά ένα καθώς πρέπει εξοχικό για την εποχή του





 Είχε και πολλές κλειστές πόρτες στις οποίες απαγορευόταν η πρόσβαση λόγω (υποθέτω) εργασιών συντήρησης, και αυτό μίκρυνε και την  περιήγησή μας στο κτήριο.

Και τώρα φυσικά να ευχηθώ καλό χειμώνα, που φέτος μας έκανε πιο νωρίς την τιμή να μας επισκεφτεί, αλλά κι αυτός έχει τις πολλές χάρες του, μην τον αδικούμε…  Σας εύχομαι λοιπόν να περνάτε καλά και προπάντων ρομαντικά !

No comments:

Post a Comment