Sunday, September 25, 2011

Ανθισμένο Workshop :)

Μιάς και έχω σήμερα λίγο χρόνο αποφάσισα να σας δείξω ένα μικρό workshop με το πως να κάνετε πολύ απλά υφασμάτινα λουλούδια για στέκες, κοκαλάκια , ή ότι άλλο σκεφτείτε )))


Θα χρειαστείτε συνθετικό ύφασμα  , κλωστή, βελόνα, ψαλίδι,αναπτήρα ή κεράκι ρεσό, χάνδρες ή οτιδήποτε άλλο θέλετε για το στολισμό .


Ύφασμα εγώ αγοράζω από την λαϊκή στο πάγκο  με κουρτίνες. 
Κόβουμε τα πέταλα. Το τι πέταλα θα κόψετε εξαρτάτε απο το τι λουλούδι σκέφτεστε να κάνετε. Για τα λουλούδια με στρόγγυλα πέταλα κάνουμε πατρόν με ενωμένα πεταλάκια. Τα στενόμακρα πέταλα τα κόβουμε μεμονωμένα.  


Εάν θέλουμε λουλούδι με πολλά πέταλα μπορούμε να κάνουμε στρώσεις από στρόγγυλα ενωμένα πεταλάκια διαφορετικού μεγέθους.


Τώρα καίμε προσεκτικά τες άκρες τών πετάλων για να μην ξεφτίζουν. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε ή με το κεράκι ή με αναπτήρα. Όπος  σας βολεύει.
Και τώρα ξεκινάμε σχηματισμό  του λουλουδιού. 

Εάν κάνατε στενόμακρα πέταλα, βάλτε τα σε μία κλωστή όπος στην φωτογραφία  για να κάνετε βάση του λουλουδιού. Σφίξτε τα.  Μετά ανοίξτε τα με τα δάκτυλα και δώστε σχήμα που θέλετε. Στερεώστε το λουλουδάκι με μερικές βελονιές στο κέντρο. τώρα μπορείτε είτε να ράψετε μερικά πέταλα ακόμα,είτε να διακοσμήσετε την μέση με χάντρες ή κουμπιά.


Το στρόγγυλο λουλούδι γίνετε με δύο τρόπους. εάν αυτό θα έχει μια στρώσει  από πέταλα, τότε τα σφίγγετε όπος και τα άλλα πέταλα γύρο-γύρο.


Εάν το λουλούδι είναι μεγάλο και με πολλές στρώσεις τότε δεν τα μαζεύουμε αλλά απλώς ράβουμε μία πάνο στην άλλη . 


Για την διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποίησουμε ότι θέλουμε ))) 

Καλές δημιουργίες!!
Φιλάκια!
Μαρίνα.

π.ς. στο μέλλον θα σας δείξω πως γίνονται λουλόυδια από μετάξι που είναι σαν ζωντανά (με γύρη και χρωματιστά   πέταλα). Μην τα χάσετε! )))
να θυμίσω και την κλήρωση της κούκλας μου )))
περιμένω τα λινκ σας για να σας βάλω στην κλήρωση!!! έμεναν μοναχά  5 μέρες!!!!


   





3 comments:

  1. υπεροχος οδηγος ευχαριστουμε

    ReplyDelete
  2. Λενα, Ελπίζω να σας είναι χρήσιμος

    ReplyDelete
  3. Πολύ όμορφο το blog με τις πανέμορφες δημιουργίες σου!!!
    Σε ευχαριστούμε για τα λουλουδάκια!!!

    ReplyDelete